Totalt 145 arter ble observert i perioden. På bakgrunn av resultatene er det noen utviklingstrekk som er verdt å nevne.
Antallet voksne vadere på sensommeren var bra, blant annet med gode tall på grønnstilk, rødstilk, strandsnipe, polarsnipe og myrsnipe. I siste halvdel av august ble antallet vesentlig redusert, og det har vært påtagelig få unge, arktiske vadere på besøk.
Antall oversomrende sjøorre er blitt lavere år for år, og denne sommeren har kun en liten flokk på inntil 21 eksemplarer hatt tilhold i sjøfuglreservatet. Svartand er kun blitt observert en gang i perioden.
På den positive siden har antallet ærfugl vært høyt, med inntil 500 rastende eksemplarer. Smålom har blitt observert med 1-4 eksemplarer gjennom hele perioden.
Spurvehauk kan vise til gode trekktendenser og rundt 100 eksemplarer er notert. Beste dag var 15.august med 15 fugler på trekk.
Verdt å merke seg er også det lave antallet trepiplerke på trekk mot vest med totalt kun 1.250 eksemplarer notert. En forklaring på dette kan være mange dager med hard sørvest vind og regn, som kan ha påvirket fuglene til å gå lenger øst og direkte ned svenskekysten.
Rekordhøye trekktall for arten på Falsterbo kan vitne om det. Heipiplerke synes derimot å ha startet årets høsttrekk svært godt, med 1.000 på trekk hittil.
Taksvale kan vise til de samme lave resultatene som tidligere år, med totalt kun 200 eksemplarer notert. Låvesvale har omtrent samme trekktall som tidligere år med drøye 2.000 eksemplarer. Beste dag for arten var 9.august med 500 eksemplarer på direkte trekk. For tårnseiler er også trekktallene gode med rundt 4.000 eksemplarer. Beste dag var 26.juli, hvor 1.400 eksemplarer trakk ut.
Grankorsnebb synes å ha hatt et godt hekkeår og småflokker er registrert i bevegelse daglig i perioden. Det blir spennende å følge arten videre i høst.
Av sjeldenheter kan 13 skjeand 22.juli, 1 rovterne 14.juli, 9 splitterne rastende 22.juli (se nedenfor), 1 fjelljo 23. august, 1 isfugl 19. august og 1 lappiplerke 16. august nevnes.
En av splitternene som holdt seg ved Odden, hadde gul fargering merket Y-LPS. Dette er den andre kontrollen i Norge av unge fugler merket av Nordvestjysk Ringmærkergruppe i Agger Færgehavn i Danmark 5. august 2021. Samme fuglen ble også kontrollert i Kartong i Gambia 7. februar i år.
534 fugler er ringmerket i perioden. De mest tallrike var 113 munk, 69 trepiplerke, 59 løvsanger, 40 grønnfink og 38 hagesanger. Nevnes kan også 6 nattravn, 2 gulsanger, 1 bøksanger og 3 nattergal. 11 av trepiplerkene ble merket med nanotags.